Bu nefis çorba Malatya'nın yöresel yemeklerinden biri.
Tarifini oğlumun öğretmeninden aldım , denedim çok beğendim.Herkese tavsiye ediyorum .
Çok lezzetli ve doyurucu.
Tarif için teşekkürler Elif öğretmenim :))
Malzemeler:
- 250 gr yağsız kıyma
- 1 kase haşlanmış nohut ( kabukları ayıklanmış)
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yk tereyağ
- 4 yk kare çorbalık hamur
- 1 yk ince bulgur
- 1,5 lt su
- üzeri için 1 yk tereyağ .karabiber
- Çorbamıza bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutların kabuklarını soyarak başlıyoruz.( Nohudu biraz fazla haşlayıp çorbalara ve yemeklere koymak için buzlukta saklayabilirsiniz)
- Köfteleri yapmak için kıymayı bir kaba alıp 1 yk ince bulgur , tuz ve karabiber ilave edip yoğuruyoruz. Nohuttan az iri köfteler yapıp yapışmaz yüzeyli tavada yağsız olarak hafif kızartıyoruz.
- Çorbalık kare hamurları ayrı bir kapta pişiriyoruz.
- 2 yk un ve 1 yk tereyağını hafif sarı kavuruyoruz.
- Çorbayı pişireceğimiz tencerede yoğurt ,yumurta ve kavurduğumuz unu iyice karıştırıp suyunu ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.(Kıvamı koyu ise kaynar su ilave edebilirsiniz.)
- Yeterince tuz atıyoruz.
- Kaynamaya başladığında önce nohutları ilave ediyoruz 2-3 dk sonra haşladığımız hamuru ilave ediyoruz bir süre sonrada köfteleri ilave edip ocaktan alıyoruz.
- Üzerine eritip karabiber koyduğumuz tereyağını döküyoruz.
- Çok bekletmeden servis ediyoruz.
Bu satırları yazarken sanki kokusu burnumda tüttü.En kısa zamanda tekrar yapıcam.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder