13 Aralık 2012 Perşembe

Humus


Humus  Arapça nohut anlamına gelmektedir.Bir Ortadoğu mezesidir.Ülkemizde hatay yöresinde yapılmaktadır.
Humusu ilk yaptığımda eşim Hatay da yediklerimden daha lezzetli olmuş diyerek beni çok mutlu etmişti .
O günden beri keyifle hazırlıyorum bu mezeyi  :))


Malzemeler:
250 gram nohut
3 yemek kaşığı tahin
1 limon suyu
4 diş sarımsak
tuz ,kimyon,kırmızı biber
1/2 su bardağı nohut suyu (haşlama suyundan)

Yapılışı:  

  • Nohutları bir gece önceden yıkayıp ıslatın.
  • İyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabuklarını çıkarıp rondoya koyun.(Rondonuz yoksa çatallada ezebilirsiniz)
  • Sırasıyla nohutları haşladığınız sudan yarım bardak.
  • 3 yemek kaşığı tahin.
  • 1 limon suyu.
  • tuz ve kimyonu koyup iyice püre haline getirin.
  • Son olarak sarımsakları dövüp ilave edin ve birkez daha karıştırın.
  • Servis tabağına alıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin.
Humusunuz servise hazır afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...