Humus Arapça nohut anlamına gelmektedir.Bir Ortadoğu mezesidir.Ülkemizde hatay yöresinde yapılmaktadır.
Humusu ilk yaptığımda eşim Hatay da yediklerimden daha lezzetli olmuş diyerek beni çok mutlu etmişti .
O günden beri keyifle hazırlıyorum bu mezeyi :))
Malzemeler:
250 gram nohut
3 yemek kaşığı tahin
1 limon suyu
4 diş sarımsak
tuz ,kimyon,kırmızı biber
1/2 su bardağı nohut suyu (haşlama suyundan)
Yapılışı:
Yapılışı:
- Nohutları bir gece önceden yıkayıp ıslatın.
- İyice yumuşayana kadar pişirin.
- Kabuklarını çıkarıp rondoya koyun.(Rondonuz yoksa çatallada ezebilirsiniz)
- Sırasıyla nohutları haşladığınız sudan yarım bardak.
- 3 yemek kaşığı tahin.
- 1 limon suyu.
- tuz ve kimyonu koyup iyice püre haline getirin.
- Son olarak sarımsakları dövüp ilave edin ve birkez daha karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine kırmızı biberli yağ gezdirin.
Humusunuz servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder