Malzemeler:
250 gr kuru fasulye (veya konserve haşlanmış fasulye)
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet yeşil selanik biber
4 çorba kaşığı tahin
8 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
4-5 dal maydanoz
1 adet haşlanmış yumurta
Tuz , karabiber
Yapılışı:
- Kuru fasulye bir gece önceden ıslatılır.
- Yumuşayana kadar haşlanır.Suyu süzülür.
- Soğan halka halka doğranır,tuzla ovulur suyu sıkılıp fasulyelere ilave edilir.
- Domates , biber , ve maydanoz doğranır ilave edilir.
- Dövülmüş sarımsaklar , tuz ve karabiber de ilave edilir.
- Blendırda veya çırpma kabında tahin, sirke ,limon suyu ve zeytin yağı iyice çırpılır ve piyazın üzerine dökülür.
- İyice karıştırdıktan sonra üzerine haşlanmış yumurta doğranır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder