Malzemeler:
5 ad tavuk pirzola
5 diş sarımsak
3 adet patates
1 çay bardağı süt
50 gr kaşar
tane karabiber
safran
kekik
kırmızı biber
tuz
Yapılışı:
Pirzolaları yapışmaz yüzeyli bir tencereye koyuyoruz.Sarımsakları ve patatesleri de ilave ediyoruz.
Süt , kekik ,tane karabiber,safran ve tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.
Tavuklar suyunu çekince fırına girecek bir kaba boşaltıyoruz.Üzerine kaşar rendeleyip kırmızı toz biber serpiyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder