22 Kasım 2012 Perşembe

Fırında Levrek


Taaa Ordu'dan levrek geldi. Bunu en güzel şekilde pişirmek lazım. Ne yapalım , nasıl yapalım derken fırında yapmaya karar verdik. Lüferide  bu şekilde pişiriyorum. Çok güzel oluyor.




Malzemeler:
1 adet deniz Levreği
4 kuru soğan
4 patates
3 domates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tane karabiber
tuz
maydanoz

Yapılışı:
Balığı temizleyip  kanının çıkması içim suda bekletiyoruz.
Yarım çay bardağı sıvıyağ ile tepsiyi yağlayıp halka halka doğradığımız patates ve soğanları tepsiye döşüyoruz.
Tane karabiberleri ve tuzunu serpiyoruz.
İçini ve dışını iyice tuzladığımız balığı da tepsiye alıyoruz. Balığın üstünüde yağlıyoruz.
Domates rendesini de döküp  aleminyum folyo ile kapatıp  önceden ısıttığımız 200 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.Yarım saat sonro folyoyu açıp maydanoz serpiyoruz ve balık kızarıncaya kadar pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...