Taaa Ordu'dan levrek geldi. Bunu en güzel şekilde pişirmek lazım. Ne yapalım , nasıl yapalım derken fırında yapmaya karar verdik. Lüferide bu şekilde pişiriyorum. Çok güzel oluyor.
Malzemeler:
1 adet deniz Levreği
4 kuru soğan
4 patates
3 domates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tane karabiber
tuz
maydanoz
Yapılışı:
Balığı temizleyip kanının çıkması içim suda bekletiyoruz.
Yarım çay bardağı sıvıyağ ile tepsiyi yağlayıp halka halka doğradığımız patates ve soğanları tepsiye döşüyoruz.
Tane karabiberleri ve tuzunu serpiyoruz.
İçini ve dışını iyice tuzladığımız balığı da tepsiye alıyoruz. Balığın üstünüde yağlıyoruz.
Domates rendesini de döküp aleminyum folyo ile kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.Yarım saat sonro folyoyu açıp maydanoz serpiyoruz ve balık kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder