Patlıcanlı harç için malzemeler:
1 kg patlıcan
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı harç için malzemeler:
350 gram kıyma
1 orta boy soğan
2 sivri biber
2 domates
tuz , karabiber , reyhan ,maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenip temizlendikten sonra Tencereye yağı alıp yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım.Közlenmiş patlıcanları doğrayıp soğanlara ilave edelim.Orta ateşte arada karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Kıymalı harcı hazırlamak için bir tencere daha alalım.
Tencereye yağı koyup soğanı kavuralım.Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edelim.(arada patlıcanı karıştırmayı unutmayalım.)Önce biberi sonra domates rendesini de ilave edip karıştırıyoruz.Domates suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.Suyunu çekince baharatlarını ve maydanozu ilave edip ocağı kapatalım.
Bu arada patlıcanlı harcımızda olmuştur.Patlıcanı tencerenin içinde kaşığın arkasıyla düzeltip , kıymalı harcı üzerine dökelim.1-2 dakika kısık ateşte bekletip ocağı kapatalım.Yemeğimiz servise hazır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder