4 Kasım 2012 Pazar

Tereyağ yapımı

Sütçüden süt almaya başladığımdan beri sütün kaymaklarını biriktirip yağ yapmayı düşünüyordum.Sonunda kaymağı biriktirdim.Tabii  derin dondurucuda saklamak gerekiyor.Yarım kilo civarında biriken kaymağı tereyağ yaptım.Sonuç mükemmel. Kaymakları biriktirmeye devam ...

Evde tereyağ yapımı


Yapılışı:
Yarım kilo süt kaymağını rondoya koyun.En düşük devirde 1 dk çırpın.1 su bardağı soğuk su ve 1-2 parça buz ilave edip çırpmaya devam edin.Ortam sıcaksa rondoyu soğuk su dolu kabın içine oturtun.Çırpmaya devam edin.Arada dinlendirerek çırpmaya devam edin.20-30 dk.sonra tereyağın oluştuğunu göreceksiniz.
Püf noktası soğuk su ve düşük devirde çırpmak.
Fotoğrafta gördüğünüz gibi yağlar boncuk boncuk oluyor.Onları ayrı bir kaba alıp kaşıkla ezerek  suyunu iyice alıyoruz.Çıkan suyu sakın dökmeyin onuda kaynatıp süzdüğünüzde lor peynir oluyor.
Kahvaltı da kendi yaptığınız tereyağı yemek ayrı bir keyif  doğrusu  : )


Kolay gelsin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...