4 Kasım 2012 Pazar

Kabak mücver


Kabak mücverini çok sevmemize rağmen yağlı oluyor diye sık yapmazdım. Taki  az yağla omlet gibi pişirmeyi deneyene kadar. Bu şekilde de çok lezzetli oluyor.Mutlaka denemelisiniz.

AZ YAĞLI KABAK MÜCVER


Malzemeler:
1 kg kabak
1 kuru soğan
3 yumurta
1,5 su bardağı un (200 gr)
dereotu , maydanoz , taze soğan
tuz ,karabiber
1/2 paket kabartma tozu
sıvı yağ

Yapılışı:
Kabakları  ve kuru soğanı soyup rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz.Fazla suyunu avucumuzda sıkarak alıyoruz.(Bu suyu sebze çorbasında kullanabiliriz)
4-5 dal taze soğan ,maydanoz ve dereotunu doğrayıp ilave ediyoruz.
3 yumurta , tuz ve karabiberi de ilave edip iyice karıştırıyoruz.
1,5 su bardağı unu  ve kabartma tozunu azar azar ilave edip iyice karıştıralım. (ben harcı 3 eşit parçaya ayırdım)
Yapışmaz yüzeyli tavaya 2 yemek kaşığı yağ  koyup harcımızı da ilave edelim ve kısık ateşte arkalı önlü pişirelim.Birinci yüzü pişerken üzerine kapak kapatalım.İkinci yüzünü kapaksız pişirelim.


AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...