Kabak mücverini çok sevmemize rağmen yağlı oluyor diye sık yapmazdım. Taki az yağla omlet gibi pişirmeyi deneyene kadar. Bu şekilde de çok lezzetli oluyor.Mutlaka denemelisiniz.
AZ YAĞLI KABAK MÜCVER
Malzemeler:
1 kg kabak
1 kuru soğan
3 yumurta
1,5 su bardağı un (200 gr)
dereotu , maydanoz , taze soğan
tuz ,karabiber
1/2 paket kabartma tozu
sıvı yağ
Yapılışı:
Kabakları ve kuru soğanı soyup rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz.Fazla suyunu avucumuzda sıkarak alıyoruz.(Bu suyu sebze çorbasında kullanabiliriz)
4-5 dal taze soğan ,maydanoz ve dereotunu doğrayıp ilave ediyoruz.
3 yumurta , tuz ve karabiberi de ilave edip iyice karıştırıyoruz.
1,5 su bardağı unu ve kabartma tozunu azar azar ilave edip iyice karıştıralım. (ben harcı 3 eşit parçaya ayırdım)
Yapışmaz yüzeyli tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyup harcımızı da ilave edelim ve kısık ateşte arkalı önlü pişirelim.Birinci yüzü pişerken üzerine kapak kapatalım.İkinci yüzünü kapaksız pişirelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder