Vişneli Pasta
Vişne , 40 gr Beyaz çikolata
Krema:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
vanilya
200 gr labne
Pandispanya:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve un
2 yemek kaşığı ılık süt
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
Yapılışı:
- Yumurtanın sarısına üç fincan şeker azar azar ilave edilerek çırpılır.
- Yumurtanın beyazı ayrı bir kapta çırpılarak ilave edilir.
- Tüm malzemeler karıştırılarak çırpmaya devam edilir.
- Keki pişireceğimiz kalıp yağlanır , unlanır .Hazırlanan hamur 170 derecede 20 dak. pişirilir.
- Krema malzemeleri vanilya ve labne hariç karıştırılarak pişirilir.Muhallebi soğuduğunda labne ve vanilya ilave edilir.
- Pandispanya soğuduğunda ortadan ikiye bölünür ,1 kahve fincanı süte 1 çay kaşığı şeker ilave edilerek bununla pandispanya' nın her iki parçası ıslatılır.
- Kremanın yarısı kekin üzerine dökülür.Vişneler dizilir.İkinci kek üzerine kapatılır.Kalan krema üzerine dökülür.Beyaz çikolata rendelenip kremanın üzerine ve yanlarına serpilir.
- Dilerseniz üzerini de vişnelerle süsleyebilirsiniz.Ben konserve kullandığımdan vişne suyumda vardı 1 çay bardağı vişne suyuna 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı nişasta koyup pişirdim ve kurabiye kalıbıyla bu kalpleri oluşturdum.(Kalp kalıpları pasta 15 dk buzdolabında bekledikten sonra çıkardım)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder