Yazın bu sıcak günlerinde serin lezzetlere kim hayır diyebilir ki ?
Sizde hafif ve lezzetli pelteler hazırlayarak sevdiklerinizin içini serinletebilir siniz.
Karadut Peltesi
1 kase karadut
3 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
- Karadutları yıkadım. Rondoda püre haline getirip 3 su bardağı su ile kaynattım.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kadar kaynattım.Ve soğumaya bıraktım.
- Ilıkken süzdüm . 3 yemek kaşığı nişastayı bir kasede az su ilave ederek inceltim.
- Karadut suyunun içine incelttiğim nişastayı ve şekeri koyup kaynattım.ve kaselere koydum.
- oda sıcaklığına geldiğinde buz dolabına koyup soğutulur.Soğuk servis yapılır.
Karadut şurubunun karadutun yaprak ve meyvelerinin kaynatılması ile elde edilen sıvının ağız , boğaz ve diş eti iltihapları na etkili olduğu bağışıklık sistemini güçlendirdiği ;Ayrıca uykusuzluğa ve yorgunluğa çare olduğu söyleniyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder