12 Ağustos 2012 Pazar

mahlepli kurabiye



Ne tatlı nede tuzlu , ağızda dağılan , mahlebin verdiği aromayla iştahınızı kabartan , çabuk bayatlamayan , atıştırmalık , ikramlık nefis bir kurabiye.
Bu ölçülerle yaklaşık 60 ad. kurabiye oluyor. Buzdolabında saklayabilirsiniz.Teflon tavada kısık ateşte ısıtırsanız fırından yeni çıkmış gibi lezzetli olacaktır.



Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurtanın sarısı (akları üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 paket kabartma tozu
  • susam
  • Alabildiği kadar un (kıvamına karar veremeyenler için ölçtüm  8 bardak alıyor.)
Yapılışı:
  • Kurabiyemize yumurta sarılarını çırparak başlıyoruz.Ardından toz şekeri koyup çırpıyoruz ve  sonra sırayla sıvı malzemeleri  koyuyoruz.
  • Margarini bir tavaya koyup yarısı eriyene kadar ocakta tutup sonra alın .Diğer yarısı kendiliğinden eridiğinde karışıma  ilave edin.
  • Unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin.
  • Tuz,mahlep ve kabartma tozunu unun üzerine dökerek karıştırın.
  • Hamuru iyice yoğurup üzerini kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın önce yumurta akına sonra susama bulayıp tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...