Ne tatlı nede tuzlu , ağızda dağılan , mahlebin verdiği aromayla iştahınızı kabartan , çabuk bayatlamayan , atıştırmalık , ikramlık nefis bir kurabiye.
Bu ölçülerle yaklaşık 60 ad. kurabiye oluyor. Buzdolabında saklayabilirsiniz.Teflon tavada kısık ateşte ısıtırsanız fırından yeni çıkmış gibi lezzetli olacaktır.
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gram margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurtanın sarısı (akları üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- 2 paket kabartma tozu
- susam
- Alabildiği kadar un (kıvamına karar veremeyenler için ölçtüm 8 bardak alıyor.)
- Kurabiyemize yumurta sarılarını çırparak başlıyoruz.Ardından toz şekeri koyup çırpıyoruz ve sonra sırayla sıvı malzemeleri koyuyoruz.
- Margarini bir tavaya koyup yarısı eriyene kadar ocakta tutup sonra alın .Diğer yarısı kendiliğinden eridiğinde karışıma ilave edin.
- Unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin.
- Tuz,mahlep ve kabartma tozunu unun üzerine dökerek karıştırın.
- Hamuru iyice yoğurup üzerini kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın önce yumurta akına sonra susama bulayıp tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder