15 Temmuz 2012 Pazar

Çin salatası ( yoğurtlu pirinç salatası)



Çin salatası



Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
3 dal taze soğanın yeşil kısmı
5-6 dal dereotu
konserve mısır
3 su bardağı yoğurt

Yapılışı:
Pirinç iyice yıkanır . 3 su bardağı su , yağ ve tuz koyularak  pişirilir.
Soğuduktan sonra içine dereotu ve soğan ince ince doğranır.
Konserve mısır ve yoğurt koyularak karıştırılır.
Hazırladıktan sonra bekleyecekse yoğurdunu 2-3 kaşık fazla koyabilirsiniz .Bekleme esnasında pirinçler yoğurdun suyunu çekiyor.
                                                         AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...