Somonun lezzeti hamurun lezzetiyle birleşip harika bir hal alıyor.
Somon Börek
1 adet karadeniz somon
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
biberiye
tuz
kırmızı toz biber(tatlı)
karabiber
Hamur malzemeleri,
1 paket margarin
1 yumurta
un ,tuz
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarini çırpılmış yumurta ve un ile ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz..İki parçaya ayırıp bir kenarda dinlendiriyoruz.
Balığı fileto olarak iki parçaya ayırıp kılçıklarını temizliyoruz.
Sarımsağı dövüp tüm baharatları ve yağı karıştırıyoruz.
Hamuru 2-3 mm inceliğinde açıp balığı ortasına koyuyoruz , sosu fırça ile balığın tüm yüzeyine sürüyoruz ve şekildeki gibi dilimlediğimiz hamuru örgü yaparak kapatıyoruz.Diğer parçayıda aynı şekilde hazırlayıp 180 derece fırında hamur kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder