24 Nisan 2012 Salı

pancar turşusu

PANCAR TURŞUSU
Malzemeler:
2 kg  pancar
1 baş sarmısak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kaya tuzu

Yapılışı:
Pancarları bol su ile iyice yıkayın.Tencereye alıp üzerini örtecek kadar suda yumuşayana kadar haşlayın.(Bıçak yardımıyla  pişmişliğini kontrol edebilirsiniz )Pancarları sıcakken suyun içinden çıkarın .Kabuklarını incecik soyun.İri dilimler halinde doğrayın.Kavanoza doldurun.Pancarları haşladığınız su soğuduğunda yarısını ayrı bir kaba alıp  içine sirke,şeker ve tuzu ekleyin .Tuz ve şeker eriyene kadar karıştırın .Karışımı pancarların üzerine ilave edin. Sarmısakları doğrayıp üzerine ilave edin .Su eksik gelirse tenceredeki sudan ilave edin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın . Kavanozu ters düz ederek bir iki kez sallayın .Oda sıcaklığında  2-3 gün beklediğinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...