DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
MALZEMELER
1 Litre süt
2 kahfe fincanı un
2 kahfe fincanı toz şeker
50 gr tereyağ
1 ad.damla sakızı
YAPILIŞI
Un ve tereyağını tahta kaşık yardımıyla hafif sarı bir renk alana kadar kavuruyoruz.Soğuk süt , şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave ederek,topaklanmaması için iyice karıştırıyoruz ve muhallebi göz göz olanakadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra tel çırpıcı veya mikserle 1-2 dakika çırparsanız kıvamı çok daha güzel olacaktır.Çırpma işlemi bittikten sonra kaselere döküp üzerini arzu ettiğimiz gibi süslüyoruz.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
*** Tatlı canavarı oğluma kısa sürede hazırladığım tatlılardan biri ***
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder