6 Mart 2012 Salı

sütlü tatlı



DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

MALZEMELER

1 Litre süt
2 kahfe fincanı un
2 kahfe fincanı toz şeker
50 gr tereyağ
1 ad.damla sakızı

YAPILIŞI

Un ve tereyağını tahta kaşık yardımıyla hafif sarı bir renk alana kadar kavuruyoruz.Soğuk süt , şeker ve dövülmüş damla sakızını  ilave ederek,topaklanmaması için iyice karıştırıyoruz ve  muhallebi göz göz olanakadar  pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra tel çırpıcı veya mikserle 1-2 dakika çırparsanız kıvamı çok daha güzel olacaktır.Çırpma işlemi bittikten sonra  kaselere döküp üzerini arzu ettiğimiz gibi süslüyoruz.

                                           AFİYET OLSUN

*** Tatlı canavarı oğluma kısa sürede hazırladığım tatlılardan biri ***



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...