11 Mart 2012 Pazar

mantar çorbası




Merhaba bugün mantar çorbası yaptım ve bunu sizinlede paylaşmak istedim.Bizim ailece , çok beğendiğimiz çorbalardan biridir.Ben önceden mantarların çanak kısmını ızgara da pişirir sap kısmını atardım ; birgün onlarla çorba yapmayı denedim ve sonuç mükemmel oldu.O günden beri çorbayı sadece saplarından yapıyorum .Denemediyseniz  mutlaka deneyin kesin beğeniceksiniz.

MANTAR ÇORBASI



Malzemeler ( 5 kişilik)

250 gr mantar
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı krema veya 1 su b. süt
2 bardak su

Yapılışı
Un ve yağ hafif sararıncaya kadar kavrulur. Mantarlar rondoda parçalanır  una ilave edilir ve kavurmaya devam edilir kısık ateşte 5 dk kadar kavurduktan sonra 2 bardak soğuk su ve 1 bardak süt ilave edilir.Ben blendır yardımıyla iyice çırpıp öyle kaynatmaya geçiyorum.Kıvamı daha güzel oluyor.Çorbanız kaynamaya başladığında tuzunu atıp kıvamıda istediğiniz gibiyse  kısık ateşte karıştırarak 5 dk daha kaynatın. Çorbanız artık hazır. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...