HİNDİ ŞİŞ
MALZEMELER
1 kg hindi kuşbaşı (but)
Domates ,Sivri biber
SOS MALZEMELERİ
1 Tatlı kaşığı domates salçası
2 Tatlı kaşığı yoğurt
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı dolusu hardal
2 çay kaşığı bal
Kekik , tuz,biberiye.
YAPILIŞI
Sos malzemelerini iyice çırpıyoruz.Ben çırpma işleminden sonra mutlaka tadına bakarım sizde tadına bakıp damak zevkinize göre baharatlarını arttırabilirsiniz. Ama bal koymasamda olur diye düşünmeyin mutlaka koyun. Sosumuz hazır olduğunda kuşbaşı doğranmış etlerimizin üzerine döküp karıştırıyoruz ve üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletiyoruz. Daha sonra şişlere dizip ızgarada pişiriyoruz.
*** Hindi eti besin değeri ve tat bakımından tavuk etine benzemekle birlikte kolesterol ve yağ oranı düşük bir beyaz ettir.***
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder