Turta, tatlı yada tuzlusu yapılabilen bir yiyecektir.
Ben bugün vişneli turta tarifi paylaşacağım. Vişneyi çok sevdiğimden meyveli tatlı yapacağım zaman aklıma gelen ilk meyve vişne oluyor.Bence tatlı ile ekşi güzel bir ikili.
Malzemeler:
Krema Malzemeleri: 1,5 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
Turta hamuru: 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı yoğurt
1,5su bardağı un
1 yumurta sarısı
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Vişneli Sos 1 :1 su bardağı vişne reçeli taneleri
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Sos 2: 2 su bardağı vişne
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
Yapılışı: Vişne mevsiminde yapıyorsanız vişnelerin çekirdeğini çıkarıp sos 2 malzemelerini bir tencerede karıştırıp pişiriyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Ben vişne reçeli ile sos 1 i uyguladım.Reçel taneleri ile yaptığımızdan şeker koymuyoruz. Yarım bardak su ve 1 kaşık nişasta ile karıştırıp pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamuru yapmak için tereyağ,pudra şekeri ,yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın.Un vanilya ve kabartma tozunu ilave edip hamuru yoğurun.Kelepçeli kalıbın tabanına eşit bir şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Krema malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp karıştırarak kabuk tutmadan soğutun.
Pişen hamuru kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.Üzerine ılıttığınız kremayı dökün.Kremanın üzerine vişneli sosu dökün. Buzdolabında en az bir saat bekletip servis yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder