Malzemeler:
250 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
kabartma tozu
vanilya
kakao
un (2,5 su bardağı )
Yapılışı: Yağ ,yumurta ve pudra şekerini çatalla veya mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz.
Nişasta, vanilya ve kabartma tozu ilave edip karıştırıyoruz.Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparıp avucumuzda yuvarlıyoruz.Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine kakaoya batırılmış gazoz kapağı ve benzeri (ben krema sıkacağı uçlarından birini kullandım) ile şekil veriyoruz.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder