Seveni çok olan şanslı salatalarımızdan kısır , sabırla yoğrulur malzemeden kaçılmazsa tadına doyum olmaz. Bizim aklımıza kısır geldiğinde bolca yapar doyasıya yeriz.
Yıllar önce arkadaşım , annem kısıra su koymaz domatesle yoğurur derdi .Bende artık öyle yapıyorum.Çok lezzetli oluyor. :) Denerseniz pişman olmayacağınız tarifim tam ölçüleriyle ...
Malzemeler:6 Kişilik
3 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı domates sosu (yoksa 2 su bardağı rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı salça)
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı nar ekşisi
3 çay bardağı zeytinyağ
1 kuru soğan
tuz,karabiber,pul biber,kimyon,yeni bahar, nane, reyhan
1 limon
4-5 dal taze soğan
2 dal taze sarımsak veya 2 diş kuru sarımsak
3-4 sivri biber
maydanoz,taze nane
1-2 domates
Yapılışı:
- Bulguru geniş bir tepsiye alıp üzerine domates sosu ,biber salçası ve nar ekşisini koyup yoğuruyoruz.
- Yorulduğumuzda bırakıp yeşillikleri yıkayalım.Daha sonra yemeklik doğradığımız kuru soğanı, baharatları ,limon suyunu ve nar ekşisini döküp tekrar yoğurmaya devam edelim.Taze sarımsağınız yoksa kuru sarımsağı bu aşamada içine rendeleyebilirsiniz.
- Baharatların miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.Ben herbirinden 1 çay kaşığı dolusu koydum. (Unutmayın ki lezzetinde baharatların ve yağın çok büyük rolü vardır.)Kuru reyhan ve kuru nane yerine tazelerini de kullanabilirsiniz.
- Bir kez daha yoğurmaya ara verin ve yeşillikleri doğrayın.Elinizden geldiğince ince doğramaya çalışın.
- Tekrar yoğurmaya başlamadan önce zeytinyağını da ilave edin ve iyice yoğurun. Bir parça yiyerek baharatlarına ve bulgurun yumuşaklığına bakın .Olmuşsa yeşilliğini de ilave edip karıştırın.
Kısırınız servise hazır .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder