Malzemeler:
400 gr yağsız dana kıyma
1 kuru soğan
3-4 dal maydanoz
1 kahve fincanı pirinç
tuz,karabiber
havuç
patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Kıyma ince doğranmış soğan , maydanoz pirinç ve baharatlarla iyice yoğrulur.Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve un serpilmiş tepsiye dizilir.(köfteler birbirine yapışmasın diye tepsi hafif sallanarak köfteler unlanır). Tencereye 1 kaşık tereyağ 2 kaşık sıvıyağ koyulur ve 2 kaşık un hafif sarartılır.Üzerine 1 litre su koyup kaynamaya bırakılır.Patatesler küp küp havuçlar halka halka doğranarak kaynayan suya ilave edilir.Ardından hazırlanan köfteler de tencereye alınarak pişirme devam edilir.Yemeğin suyuna da bir tutam doğranmış maydanoz koyabilirsiniz.Havuçlar ve patatesler piştiğinde yarım limon suyunu ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Yemeğin suyunu ve limonunu damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder