Çocukların severek yediği yemekleri yapmaktan ayrı bir keyif alıyorum.
Karideste bunlardan biri.
Malzemeler:
- 1 kilo karides
- 4 ad.domates
- 6-7 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1 küçük kavata biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- tuz
- 150 gr kaşar peynir
- Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve rendelenmiş domatesler koyulur.
- Ardından sarımsaklar doğranır.
- 1-2 dakika sonra karidesler ilave edilir.
- Kırmızı kavata biber doğranır ,tane karabiber,tuz,kekik ve tereyağ ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve bu sosun içinde karidesler iyice pişirilir.
- Karidesler piştiğinde , ısıya dayanıklı bir kaba boşaltılır.
- Üzerine kaşar rendesi ve kırmızı toz biber dökülür.
- 200 derece fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder