Kayısı Reçeli
Malzemeler:
1 kilo şekerpare kayısı
1 kilo toz şeker
1 limon veya 1 çay kaşığı limon tuzu.
Yapılışı:
- Çekirdeğini çıkardıktan sonra tarttım ve tam 1 kilo kayısıya 1 kilo şeker döküp bir gece buzdolabında beklettim.
- Şekerler tamamen erimişti.Ocağa koyup pişirmeye başladım.
- Üzerine çıkan köpükleri topladım.
- Yarım saatten sonra çay tabağına biraz reçelin suyundan koyup buzlukta soğuttum.
- Tabağı eğdiğimizde reçel yavaşça akıyorsa kıvamı olmuştur.
- Limon suyu veya limon tuzunu ilave ediyoruz.5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
- Sıcakken kavanozlara koyabiliriz ama kapağını soğuduğunda kapatmalıyız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder