6 Temmuz 2012 Cuma

Kayısı reçeli

Kayısı Reçeli



Malzemeler:
1 kilo şekerpare kayısı
1 kilo toz şeker
1 limon veya 1 çay kaşığı limon tuzu.


Yapılışı:

  • Çekirdeğini çıkardıktan sonra tarttım ve tam 1 kilo kayısıya  1 kilo şeker döküp bir gece buzdolabında beklettim.
  • Şekerler tamamen erimişti.Ocağa koyup pişirmeye başladım.
  • Üzerine çıkan köpükleri topladım.
  • Yarım saatten sonra çay tabağına biraz reçelin suyundan koyup buzlukta soğuttum.
  • Tabağı eğdiğimizde reçel yavaşça akıyorsa kıvamı olmuştur.
  • Limon suyu veya limon tuzunu ilave  ediyoruz.5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
  • Sıcakken kavanozlara koyabiliriz ama kapağını soğuduğunda kapatmalıyız.







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...