Fırında Damla Sakızlı Sütlaç
Malzemeler: (8 kişilik)
1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
3 su bardağı su
2 litre süt
2 su bardağı şeker
1 parça damla sakızı
Yapılışı:
- Pirinçler ayıklanıp yıkanır ve 3 bardak su ile pişirilir.
- Pirinçler suyu tamamen çektiğinde 2 litre süt ilave edilir.
- Süt kaynamaya başladığında altı kısılarak 5 dakika kaynatılır .
- Damla sakızı havanda dövülerek ilave edilir.
- 2 su bardağı şeker ilave edilir.
- Kaynamakta olan sütlacı el blendırının parçalayıcısı ile 4-5 saniye çırparsanız nişasta koymanıza gerek kalmaz pirinçler kırılır ve sütlaç nişastalanır.
- Sütlaç ısıya dayanıklı kaselere koyulur.
- Üzeri hafif kabuk tutmaya başlayınca 1 çay kaşığı şeker serpilir ve fırına koyulur.
- Fırın ızgara ayarına getirilir. Üzeri kızartılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder