Poğaçalar annemin tarifinden yıllardır yapar. Her defasında ne zaman yapıp fırına attığına şaşırırız.Mis gibi kokusu burnumuza geldiğinde yemek için sabırsızlanırız.Annem bu tarife pastane poğaçası der.
Herkes çok beğenir.
PEYNİRLİ POĞAÇA
Malzemeler:
5 yemek kaşığı yoğurt
1 pk margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
2 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 bardak)
İç malzemesi:
Peynir , maydanoz ( iç malzemesini arzunuza göre değiştirebilirsiniz.)
Yapılışı:
Yumurta akı , yoğurt ve sıvı yağ iyice çırpılır oda sıcaklığındaki margarin ilave edilir. Sırasıyla un, kabartma tozu ,tuz ,şeker ve mahlep ilave edilir . (ben unu göz kararı koyarım hamur ele yapışmayacak ) İyice yoğrulur.Hamurdan Cevizden biraz büyük parçalar koparıp avuç içinde diğer elimizin parmaklarıyla bastırıp açarız ve içine hazırladığımız harcı koyup kapatırız. Yağlanmış tepsiye dizip en son bir fırça yardımıyla yumurta sarılarını sürer arzuya göre susam ve çörek otu serperiz. Yaklaşık 180 derecede yumurta sarıları kızarıncaya kadar pişiririz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder