14 Mart 2012 Çarşamba

peynirli poğaça


Poğaçalar annemin tarifinden yıllardır  yapar. Her defasında  ne zaman yapıp fırına attığına  şaşırırız.Mis gibi kokusu burnumuza geldiğinde yemek için sabırsızlanırız.Annem bu tarife pastane poğaçası der.
Herkes çok beğenir.


PEYNİRLİ POĞAÇA
Malzemeler:

5 yemek kaşığı yoğurt
1 pk margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
2 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 bardak)

İç malzemesi:

Peynir , maydanoz ( iç malzemesini arzunuza göre değiştirebilirsiniz.)

Yapılışı:

Yumurta akı , yoğurt ve sıvı yağ iyice çırpılır oda sıcaklığındaki margarin ilave edilir. Sırasıyla un, kabartma tozu ,tuz ,şeker ve mahlep  ilave edilir . (ben  unu göz kararı koyarım  hamur ele yapışmayacak ) İyice yoğrulur.Hamurdan  Cevizden biraz büyük parçalar koparıp avuç içinde  diğer elimizin parmaklarıyla bastırıp açarız ve içine hazırladığımız harcı koyup kapatırız. Yağlanmış tepsiye dizip en son  bir fırça yardımıyla  yumurta sarılarını sürer arzuya göre susam ve çörek otu serperiz. Yaklaşık 180 derecede yumurta sarıları kızarıncaya kadar  pişiririz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...