Krep çok basit olmasına rağmen herkes kıvamını tutturamaz . Esasında birkaç denemede kıvamına alışılıyor. Ben genelde göz kararı yapardım ama bu sefer tarif verebilmek için ölçerek yaptım. Ölçüler tam uygulandığında harika krepleriniz olacaktır.
Krep bizim evimizde daima kahvaltı sofrasında yer alır.
Hafta sonu kahvaltısında sıcak kreplere hepimiz bayılırız.
Sizde kahvaltınıza renk ve çeşit katmak isterseniz işte tarifi.
Malzemeler:
2 ad yumurta
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1çay kaşığı tuz
Yapılışı: Yumurtalar derin bir kasede çırpılır.Süt ve sıvı yağ ilave edilir. Un ve tuz yavaş yavaş ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Tamamen pürüzsüz kıvama geldiğinde pişirmeye başlayabiliriz.
Yapışmaz yüzeyli tavayı , varsa krep tavasını orta ateşte ısıtıyoruz.Hamurdan ince bir tabaka olacak miktarı kepçeyle döküyoruz.Tavayı hafifçe sallayarak hamuru eşit şekilde dağıtıyoruz. Ispatula yardımıyla çevirip Her iki yüzeyini de pişiriyoruz.
Kreplerimden bir tanesi inanılmaz kabardı .Görüntü harikaydı : D
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder