4 Mart 2013 Pazartesi

Haşhaşlı ve cevizli rulo çörek


 Malzemeler:
125 gram tereyağ veya margarin
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
üzeri için haşhaş tohumu
3 bardak un
yeterince tuz


Yapılışı:
  1. Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ, sıvı yağ ,yoğurt ve yumurta akı karıştırılır.Krema haline getirilir.
  2. Un , tuz ve kabartma tozu koyulur ve yumuşak bir hamur yapılır.(unu yavaş yavaş ilave edin)
  3. Hamurun üstünü kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru iki parçaya ayırın.Merdane yardımıyla yarım cm inceliğinde açın.
  5. Yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serpin ve rulo yapın.
  6. Hazırladığınız ruloyu 2 parmak genişliğinde kesin.
  7. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...