Malzemeler:
125 gram tereyağ veya margarin
1 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
üzeri için haşhaş tohumu
3 bardak un
yeterince tuz
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ, sıvı yağ ,yoğurt ve yumurta akı karıştırılır.Krema haline getirilir.
- Un , tuz ve kabartma tozu koyulur ve yumuşak bir hamur yapılır.(unu yavaş yavaş ilave edin)
- Hamurun üstünü kapatıp 10 dakika dinlendirin.
- Hamuru iki parçaya ayırın.Merdane yardımıyla yarım cm inceliğinde açın.
- Yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serpin ve rulo yapın.
- Hazırladığınız ruloyu 2 parmak genişliğinde kesin.
- Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder