30 Ağustos 2012 Perşembe

kuzu sac kavurma



Ani  misafirleriniz geliyorsa , çalışan bir bayansanız , yemek yapacak vaktiniz azsa veya  kısa sürede lezzetli bir sofra hazırlamak istiyorsanız ; sac kavurmanın tam zamanı...... :)
Sac kavurma  kısa sürede hazırlanır kuzu eti kullandıysanız daha çabuk pişer.
Yanına pilav , birde gavurdağı salata  ev halkına veya misafirlerinize güzel bir ziyafet olur.



Malzemeler: 4 kişilik

500 gr kuzu eti
2 baş soğan
1 baş sarımsak
2 kaşık sıvı yağ
karabiber, pul biber, tuz


Yapılışı:

  • Kuşbaşından daha küçük doğrattığınız etleri 2 kaşık sıvıyağ koyduğunuz saca koyun ve kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başladığında  , yemeklik doğradığınız 2 baş soğan ve 1 baş sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.Bu aşamada uygun bir kapak kapatabilirsiniz. Arada karıştırarak soğan ve sarımsakları  iyice pişirin.
  • Karabiber , pul biber ve tuzunu ilave edin.
  • Suyunu tamamen çektiğinde yemeğiniz hazır demektir.
AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...