Ani misafirleriniz geliyorsa , çalışan bir bayansanız , yemek yapacak vaktiniz azsa veya kısa sürede lezzetli bir sofra hazırlamak istiyorsanız ; sac kavurmanın tam zamanı...... :)
Sac kavurma kısa sürede hazırlanır kuzu eti kullandıysanız daha çabuk pişer.
Yanına pilav , birde gavurdağı salata ev halkına veya misafirlerinize güzel bir ziyafet olur.
Malzemeler: 4 kişilik
500 gr kuzu eti
2 baş soğan
1 baş sarımsak
2 kaşık sıvı yağ
karabiber, pul biber, tuz
Yapılışı:
- Kuşbaşından daha küçük doğrattığınız etleri 2 kaşık sıvıyağ koyduğunuz saca koyun ve kavurmaya başlayın.
- Etler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başladığında , yemeklik doğradığınız 2 baş soğan ve 1 baş sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.Bu aşamada uygun bir kapak kapatabilirsiniz. Arada karıştırarak soğan ve sarımsakları iyice pişirin.
- Karabiber , pul biber ve tuzunu ilave edin.
- Suyunu tamamen çektiğinde yemeğiniz hazır demektir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder