Malzemeler:
- 500 gr kıyma( az yağlı)
- 100 gr kuyruk yağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber ( damak zevkinize göre arttırabilirsiniz.)
- 1 adet kuru soğan
- maydanoz
- domates ,sivri biber
- Köfteyi yoğuracağınız kaba kıymayı koyun
- Kuyruk yağını , soğan ve maydanozu ince ince kıyın ve kıymaya ilave edin.
- Baharatları ve tuzu da ilave edip iyice yoğurun.
- 5 veya 6 eş parçaya ayırın.
- Eti şişin üzerine avucunuzda sıkıştırarak şekillendirin.Bu arada elinizi ıslatabilir siniz.
- Hazırladığınız adana şişleri ızgarada veya mangalda pişirebilirsiniz.
- Domates ve biberleri de ızgarada közleyip şişlerle servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder