Kerevizi keskin kokusu nedeniyle sevmiyor olabilirsiniz ama portakal suyu ile pişen kerevizi mutlaka denemelisiniz .Sevmiyorum diyen pek çok kişinin böylece kereviz yemeye başladığını duydum.
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Malzemeler:
1 kg kereviz
1 havuç
1 patates
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
2 su bardağı portakal veya mandalina suyu
1 yemek kaşığı pirinç
Yağ , tuz.
Yapılışı:(Kerevizlerin kalın kabukları soyulup iri kuşbaşı doğranır)
Yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafif sarartalım ardından havuç ,patates , sarımsak ve kerevizleri koyup bir iki kere karıştırıp soteleyelim.Portakal suyunu , pirinç ve tuzunu döküp kapağını kapatalım. Kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
* Eğer kereviz seçerken zorlanıyorsanız orta boyda ve ağir olanları tercih etmelisiniz.*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder