21 Mart 2012 Çarşamba

zeytinyağlı kereviz

Kerevizi  keskin kokusu nedeniyle sevmiyor olabilirsiniz ama portakal suyu ile pişen kerevizi mutlaka denemelisiniz .Sevmiyorum diyen pek çok kişinin böylece kereviz yemeye başladığını duydum.


ZEYTİNYAĞLI  KEREVİZ

Malzemeler:
1 kg kereviz
1 havuç
1 patates
1 kuru soğan
5 diş sarımsak
2 su bardağı portakal veya mandalina suyu
1 yemek kaşığı pirinç
Yağ , tuz.

Yapılışı:(Kerevizlerin kalın kabukları soyulup iri kuşbaşı doğranır)
Yemeklik doğradığımız soğanı yağda hafif sarartalım ardından havuç ,patates , sarımsak ve kerevizleri koyup bir iki kere karıştırıp soteleyelim.Portakal suyunu , pirinç ve tuzunu döküp kapağını kapatalım. Kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

* Eğer kereviz seçerken zorlanıyorsanız orta boyda ve ağir olanları tercih etmelisiniz.*

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...