Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
Şerbet:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Beyaz muhallebi:
5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
Kakaolu muhallebi:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
- Şekeri tencereye koyup orta ateşte karıştırarak karamelleştirin.
- Şeker karamel rengi aldığında dikkatlice suyunu dökün.Sıçrayabilir dikkat edin yanmayın.İlk anda sertleşen şeker daha sonra eriyecektir.
- Etimekleri bir tepsiye dizin.Kepçe yardımıyla şerbeti üzerine dökün.
- Önce beyaz muhallebiyi pişirin. Ocaktan alıp çırpma teliyle biraz çırpın.Ilınınca etimeklerin üzerine dökün.
- Kakaolu muhallebiyi de aynı şekilde pişirip beyazın üzerine dökün.
- Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında soğutun.
- Arzu ettiğiniz gibi süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder