23 Şubat 2013 Cumartesi

Etimek tatlısı




Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
Şerbet:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Beyaz muhallebi:
5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
Kakaolu muhallebi:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı buğday nişastası


Yapılışı:

  • Şekeri tencereye koyup orta ateşte karıştırarak karamelleştirin.
  • Şeker karamel rengi aldığında  dikkatlice suyunu dökün.Sıçrayabilir dikkat edin yanmayın.İlk anda sertleşen şeker daha sonra eriyecektir.
  • Etimekleri bir tepsiye dizin.Kepçe yardımıyla şerbeti üzerine dökün.
  • Önce beyaz muhallebiyi pişirin. Ocaktan alıp çırpma teliyle biraz çırpın.Ilınınca etimeklerin üzerine dökün.
  • Kakaolu muhallebiyi de aynı şekilde pişirip beyazın üzerine dökün. 
  • Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında soğutun.
  • Arzu ettiğiniz gibi süsleyip servis yapın. 
AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...